lunes, 31 de mayo de 2010

Comentari dels videos

Comentaris videos Segona República i la Guerra Civil Espanyola.


En aquestos videos podem veure d`una manera resumida qué es el que va passar durant la Segona república i la Guerra Civil Espanyola.
De la Primera República podem veure com el poble necessitava un canvi de política urgent ja que, sobretot les clases socials més humils ho necessitaven veiem també que el poble es llança als carrers amb ganes de canvis i els politics amb els seus discursos triunfadors. Algo que també podem observar en els videos és el poder de la dona en aquest període de temps en la que estaba totalment apartada. Fins que un grup de dones com, Clara Campoamor que va influenciar molt per a que la dona puguera votar i tindre els mateixos drets que els homens. Ho van aconseguir en les eleccions de novembre de 1933.
Després ens parlen de la Guerra Civil on podem veure com Espanya estaba dividida en dos zones, l`exèrcit i el govern republicà. Comencen amb bombardejos on a poc a poc és pot veure com el govern de Franco és va fent amb la península.



1 Proclamació de la segona república:
En aquest video ens mostren la proclamació de la segona república on tota la gent va eixir al carrer contens per este nou canvi per a Espanya, on es faria del pais més modern i just. També ens mostra els ultims moments d`Alfons XIII en el palau reial.

2 Video inèdit de la segona República Espanyola:
En aquest video podem vore els primer moments de la segona república on tothom estava en el carrer per sentir els politics parlar d`aquesta nova repúblicañ. Tot eren canvis i on per primera vegada va ser un moment clau per a la participació de la dona, com exemple tenim a Clara Campoamor.

3 Clara Campoamor versus Victoria Kent.
En aquest video ens explica com van entrar les dones en la política.
Varen ser 3 dones les que es van posar dins dels partits politics, però les que mes van ser Victoria Kent, que pensaba el contrari que l`altra dona, Clara Campoamor. Victoria deia que la dona no estaba preparada per a votar i en lo contrari Clara Campoamor deia que si. Al fi de lluitar per la igualació de la dona van aconseguir-ho.

4 Aplicació de la Segona República:
En aquest video com en els altres ens parlen del mateix, de la Segona República, on ens comenta que va ser per a tots com abans hem dit una alegría i un canvi molt important per a Espanya. Sgnificava moltes millores tot gracies a la tornada de la democràcia per Joan Carles I.

5 Explicació de la segona república:
En aquest video ens parla sobre l` afectament de la segona república en el ambit de l'ensenyament on van canviar moltes coses, com en la creació de centres, els mestres…
Per això es diu que es una república de profesors on hi van haver grans intel·lectuals.

6 La revolución d`Asturies i la Vaga General a Catalunya 1934.
En aquest video ens mostra el conflicte on la dreta no aprovava l'estatut de Catalunya, on Gil Robles retirà el seu sport.
Es va dir que els cedistes volien reformar la constitució però diferents partits politics van protestar sobre aquesta situació.

7 Dones a la segona republica:
En aquest video ens parla de com a poc a poc la dona es va igualant amb l'home. Després de lluitar sobre els drets on van aconseguir en les eleccions de noviembre de 1963, quan la dona va votar per primera vegada. Des d`aquesta etapa va anar a millor la situació de la dona.

8 Desenvolupament de la guerra civil española:
En 1936 Espanya estaba dividida en dos parts, l` exercit contra el gobern republicà, on poc a poc els republicans es varen apropiar de tota Espanya.
Va ser un conflicte prou mal, on lluitaven espanyols contra espanyols, a més hi van haver moltes morts.

0 comentarios:

Publicar un comentario